2 Ekim 2010 Cumartesi

Babymoon :) Her bebek bekleyen çifte şiddetle önerilir!

Babymoon kelimesini hamile olduğumda öğrendim ben.. sözlük anlamı şöyle ...

eee dedim ki madem karnımda gelmek için sabırsızlanan bir İpoş var ve hayatımız hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak kocacığımla, kısa bir tatil yapalım başbaşa ve taa 2008 yaz tatilinde karar verdiğimiz Roma tatiline şubat 2009 da hamileliğimin 22. haftasında çıktık..

Fotoğraflar her şeyi anlatıyor aslında ne kadar muhteşem bir şehir! ve çok şükür ki çok rahat bir hamilelik geçiriyordum sonuç olarak da bütün şehri yürüdüm, yürüdük daha doğrusu 3 kişi olarak :)
İtalyanlar gerçekten çok sempatik insanlar o kadar kibar ve içtenlerdi ki, her yerde sırada en öne geçmeler, her caddede karşıya geçerken hemen yol vermeler... vs..
(burada bir parantez açıyorum: Aklıma bir gün İstanbul'da tıklım tıklım bir metroda 8 aylık hamileyken kimsenin bana yer vermemesini hatırladım, parantezi yorumsuz kapatıyorum)
Bütün gün Roma sokaklarını adım adım gezen ben tabii ki akşamları ayaklarımı havaya kaldırıp yatıyordum otelde , kendimden bile beklemediğim bir performans sergiledim gerçekten, tebrikler bana!
Yalnız hamileliğinin 20. haftasına kadar sadece 2  kilo almış ben o 3 günde 4 kilo almayı becerdim :) eee pasta, pizza, gelato :) suçlu İpoştu, bu da böyle biline!  :))

Döneceğimiz gün Fontana Di Trevi'ye son kez uğrayıp kızımla tekrar Roma'ya gelmeyi dilerek para atmayı unutmadım tabii :)
Sabırsızlanıyorum şehri bir de İpekle gezmek için...

Peki eğer siz de planlayacak olursanız size tavsiyelerim:
1. Özellikle yurt dışına çıkacaksanız ve uçağa binecekseniz doktorunuzdan alacağınız bir raporu yanınızda bulundurmanız çok faydalı olur
2. Uçak eğer boşsa en rahat koltuk ya da koltuklar sizin! kalkıştan hemen sonra kurulunuz :) ben öyle yapmıştım. Sağolsun Alitalia'nın yakışıklı İtalyan host'ları beni o halimle görünce first classtaki boş koltukları bana tahsis etmişlerdi de onlar beni uyandırıp inişe geçtiğimizi söyleyene kadar bir güzel uyumuştum :)
3. Otele varmadan önce - hala böyle bir şey varsa tabi- sigara içilmeyen odanızı ayırtın ve hamile olduğunuzu önceden belirtin otele pek bir şımartılıyorsunuz, eh bu da güzel geliyor!
4. En rahat ayakkabılarınızı götüreceksiniz pek tabii ki ve eskisinden daha fazla terleyebildiğinizden ince bir kaç kat giyinmeniz uygun olur mevsime göre tabii..
5. Yorulduğunuzda dinlenmeyi bilin!
6. Bol su için, mutlaka bir tuvalet bulursunuz merak etmeyin... özellikle yurt dışında en temizlerini!
7. Yanınızda enerji verecek sağlıklı atıştırmalıklar bulunsun mutlaka, kuru kayısı, ceviz vs gibi...
8. Ve şu anda aklıma gelmeyen bir kaç şey daha :))

Şimdi geriye dönüp de fotoğraflara bakınca ne kadar isabetli bir tatil olduğunu görüyorum, heyyy siz hamileler mutlaka bir babymoon planlamalısınız!! Hayatınız bir daha asla eskisi gibi olmayacak!
Benden önermesi...

Piazza Del Popolo / İpoş hanım pek memnun halinden :)

Vatikan=İhtişam
Piazza Navona

Pantheon
 

Meşhur Caffe Greco...


Gerçek mozzarella!

Vatikan yorgunu ben :)



Roma yorgunu fakat çoook mutlu biz :)


Castel Sant'Angelo / Melekler ve Şeytanlar Kitabını yaşadık sanki!

Mmmmm gelato! Nefis İtalyan dondurması, limonlusu özellikle tavsiye!


Papa'yı ziyaret ettik İpoşla :)

Fazla söze gerek var mı karşınızda Zeus!


Vatikan'ın yolları taştan :) Müze girişinin de anakapıdan olduğunu sanan saflar olarak henüz bizi neyin beklediğini bilmeden mutlu mutlu pozlar veriyoruz oysa 10 dk sonra neredeyse koşuyorduk tura yetişmek için :)



Fontana di Trevi / Tekrar görüşmek üzere!